Kc BELGIE > OPEN CIRCUIT 2019-2020 CONNECTED


                                                            

                                                                         

YOLANDA RECORDS (BE)


 

Het in Alken residerende independent label YOLANDA RECORDS kan putten uit een indrukwekkende verzameling audio, foto- en video-materiaal uit de alternatieve Limburgse muziekscene van eind jaren 70 tot op heden.  Het label gooit met de enigszins licht gestoorde vinylsingle van DIE SCHEISSERS een eerste release op de markt. 

switchback

Kant A: Mach mich eine Spritze - kant B: Scheissen gehen

Bestellen oa via mailorder
2jamsound@telenet.be of www.discogs.com

www.discogs.com/label/1611261-Yolanda-Records
www.discogs.com/artist/2526117-Die-Scheissers

                                  

YOLANDA RECORDS profileert zich hiermee meteen als archieflabel en wil als het ware een inkijk geven op wat er met veelal beperkte middelen en DIY-mentaliteit mogelijk was. Perfect voorbeeld daarbij is het Hasseltse ‘elektronische’ duo DIE SCHEISSERS. Eerder een kort leven beschoren wisten ze begin jaren ‘80 met hun Duitstalige onzin toch een bescheiden cultstatus te verwerven. Opererend onder de vleugels van Pinkfishclub vzw, oa. bekend van concerten, boekingen en allerhande muziekgerelateerde stuff, komt het label dit jaar nog met een tweede release op de proppen. Voor 2020 loopt de voorbereiding van twee volgende releases.


switchback

 

Broeierige events indachtig - het recentste op 31/10/2015 met James Chance & Les Contortions - zet Kc BELGIE met OPEN CIRCUIT de samenwerking met Pinkfishclub verder. Met steun aan het archieflabel YOLANDA RECORDS wordt het verleden via limited editions lichtjes actueel. Een ongrijpbare historie die heel wat meer blijkt dan wat velen er zich van voorstellen.


        

   Volg de sites of fb voor updates & lanceringen